Кошик
74 відгуків
ТОРГОВЫЙ ДОМ СПЕКТР ХИМ
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0016:00
  • Вівторок
    09:0016:00
  • Середа
    09:0016:00
  • Четвер
    09:0016:00
  • Пʼятниця
    09:0015:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (67) 582-91-80
+380 (95) 784-86-80
ТОВ "Торгівельний будинок "Спектр Хім" код 40249422
В'ячеслав
вул. Зрошувальна, 11, Київ, Україна
16052018s@gmail.com+380675829180+380675829180+380675829180

Сіль харчова екстра 1 помел, 25 кг мішок

10 ₴/кг

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 30000 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: Сіль кам'яна екстра
Сіль харчова екстра 1 помел, 25 кг мішок
Сіль харчова екстра 1 помел, 25 кг мішокВ наявності
10 ₴/кг
+380 (67) 582-91-80
  • +380 (95) 784-86-80
+380 (67) 582-91-80
  • +380 (95) 784-86-80
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
Опис
Характеристики
Сіль харчова екстра 1 помел
Фасування: 25кг мішок

Як приємно побалувати всю сім'ю ароматними смачними засолками взимку. Але як досягти чудового результату? Досить вибрати свіжі овочі, гриби або зелень? А секрет криється в найважливішому інгредієнті — це сіль. Звичні білі кристали здатні не тільки зберегти продукти, а й зіпсувати вміст банки Якої солі купувати для вдалої консервації?

Без улюбленої приправи важко уявити не тільки домашні заготівки, а й щоденні страви. Але щоб не зіпсувати свої шедеври, потрібно навчитися вибирати сипучу субстанцію.

Найважливіший аспект — величина кристалів. Дрібнокристалічна та порошкувата — такий тип приправи чудово підійде для приготування страв, варіння маринадів. Дрібні частинки розчиняються миттєво та швидко просовують продукт. Мінус — провокують прискорене бродіння.

Великий і середній помел — повільне розчинення кристалів дає змогу кисломолочним бактеріям в овочах пройти процес засмоктування оптимально. Продукти виходять пікантними, твердими та смачними.

Керуючись простими правилами, можна вибирати сіль:

  • Купівля солі кухонної грубого або середнього дроблення — ідеальний варіант для консервації зелені, овочів, грибів. Приправа підійде і для засолювання риби, яблук, буряків, кавунів.
  • «Екстра» — варіант виключно для приготування маринадів, за умови, що кристали повністю розчиняться. Застосування в домашній кулінарії.
  • Спеціальна сіль для консервування — вона продається в магазинах. Середній помел.

Нюанс — купуючи спецію для консервації, переконайтеся, що в ній немає жодних добавок. Наявність таких здатна зіпсувати продукти. Виробник може помістити в пачку складки для випаровування вологи, інші компоненти.

У чому особливості правильної консервації?

Ми з'ясували, що купити велику кам'яну сіль — найкращий варіант. Розберемося, чому це важливо для кожного конкретного продукту.

Квашена капуста — її смак і різкість повністю залежить від правильного вибору солі. Кристали мають бути великими або середніми. Це дасть змогу молочній кислоті бродити помірно, не перекидати, а продукту купувати тонкий солоний смак.

Огірки, помідори — овочі ніжні, містять багато води. Для їх збереження потрібен тривалий процес засмоктування. Тому тільки великі кристали підійдуть для консервування. Вони помірно наситять овочі сіллю, не дадуть змогу їм бродити, а маринаду закислюватися.

Гриби — мають щільну м'ясисту фактуру, примхливі в консервації, тому саме кам'яна сіль без домішок і будь-яких добавок — ідеальний варіант. Ризикнете застосувати йодовану приправу або морську — ефект буде непередбачуваним. Гриби горітимуть, є ризик появи кислих бактерій, неприємного запаху.

Риба — щоб уникнути ризику отруєння, зараження ботулізмом краще використовувати кухонну сіль великого помелу. Секрет:

  • кристали поступово проникають у білкову тканину;
  • випаровують зайву вологу;
  • створюють несприятливе середовище для розмноження бактерій.

Великою сіллю неможливо зіпсувати рибу — вона не буде пересолена, а поглине стільки приправ, щоб бути безпечною та смачною.

Петрушка, кріп, кінза, базилік — зелень продукт ніжний і зберегти на зиму його дасть змогу звична кам'яна сіль найбільшого дроблення. Досить укласти обрану зелень у банку, пересипати кристалами, і вона буде свіжою до самої весни.

Вдалий і правильний консервації!

Від якої солі краще відмовитися?

Дивовижно, але приправа різного типу вирізняється і за смаковими якостями. Вся річ в концентрації продукту. Якщо він насичений, то й готова страва буде занадто солона. Яскравий приклад — «Екстра», найменша субстанція, де кристали перетворені на порошок. Користуватися сіллю потрібно акуратно, а краще відмовитися під час виготовлення запасів на зиму. Якщо в рецепті вказана норма кухонної солі, то «Екстри» потрібно взяти на 1/3 менше.

Морська сіль — її активно рекламують, доводячи, що вона чудово підійде для зимових делікатесів. У реальності приправа збагачена безліччю домішок — органічні мінерали, частинки водоростей, піску тощо. Такий букет може зіпсувати будь-яку консервацію. Тому не варто використовувати морську сіль. 

Ще один аутсайдер — йодована сіль. Вона незамінна в домашньому приготуванні, але здатна знищити вміст банок. Йод — активний елемент, який легко вступає в реакцію з різними інгредієнтами. Результат:

  • змінюються смакові якості продуктів;
  • овочі розм'якшуються, втрачають форму, можуть прогаснути;
  • процеси бродіння протікають дуже активно;
  • продукти набувають гіркоти;
  • банки вибухають.

А ще йод дуже швидко випарується.

Не варто експериментувати з «Екстрою» — важко розрахувати правильну концентрацію за умови, що ви насипаєте її прямо в банку.

Основні
Країна виробникЄгипет
ТипКам'яна сіль
УпаковкаМішок
Вага25 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 10 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner