10 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 30000 грн
Як приємно побалувати всю сім'ю ароматними смачними засолками взимку. Але як досягти чудового результату? Досить вибрати свіжі овочі, гриби або зелень? А секрет криється в найважливішому інгредієнті — це сіль. Звичні білі кристали здатні не тільки зберегти продукти, а й зіпсувати вміст банки Якої солі купувати для вдалої консервації?
Без улюбленої приправи важко уявити не тільки домашні заготівки, а й щоденні страви. Але щоб не зіпсувати свої шедеври, потрібно навчитися вибирати сипучу субстанцію.
Найважливіший аспект — величина кристалів. Дрібнокристалічна та порошкувата — такий тип приправи чудово підійде для приготування страв, варіння маринадів. Дрібні частинки розчиняються миттєво та швидко просовують продукт. Мінус — провокують прискорене бродіння.
Великий і середній помел — повільне розчинення кристалів дає змогу кисломолочним бактеріям в овочах пройти процес засмоктування оптимально. Продукти виходять пікантними, твердими та смачними.
Керуючись простими правилами, можна вибирати сіль:
Нюанс — купуючи спецію для консервації, переконайтеся, що в ній немає жодних добавок. Наявність таких здатна зіпсувати продукти. Виробник може помістити в пачку складки для випаровування вологи, інші компоненти.
Ми з'ясували, що купити велику кам'яну сіль — найкращий варіант. Розберемося, чому це важливо для кожного конкретного продукту.
Квашена капуста — її смак і різкість повністю залежить від правильного вибору солі. Кристали мають бути великими або середніми. Це дасть змогу молочній кислоті бродити помірно, не перекидати, а продукту купувати тонкий солоний смак.
Огірки, помідори — овочі ніжні, містять багато води. Для їх збереження потрібен тривалий процес засмоктування. Тому тільки великі кристали підійдуть для консервування. Вони помірно наситять овочі сіллю, не дадуть змогу їм бродити, а маринаду закислюватися.
Гриби — мають щільну м'ясисту фактуру, примхливі в консервації, тому саме кам'яна сіль без домішок і будь-яких добавок — ідеальний варіант. Ризикнете застосувати йодовану приправу або морську — ефект буде непередбачуваним. Гриби горітимуть, є ризик появи кислих бактерій, неприємного запаху.
Риба — щоб уникнути ризику отруєння, зараження ботулізмом краще використовувати кухонну сіль великого помелу. Секрет:
Великою сіллю неможливо зіпсувати рибу — вона не буде пересолена, а поглине стільки приправ, щоб бути безпечною та смачною.
Петрушка, кріп, кінза, базилік — зелень продукт ніжний і зберегти на зиму його дасть змогу звична кам'яна сіль найбільшого дроблення. Досить укласти обрану зелень у банку, пересипати кристалами, і вона буде свіжою до самої весни.
Вдалий і правильний консервації!
Дивовижно, але приправа різного типу вирізняється і за смаковими якостями. Вся річ в концентрації продукту. Якщо він насичений, то й готова страва буде занадто солона. Яскравий приклад — «Екстра», найменша субстанція, де кристали перетворені на порошок. Користуватися сіллю потрібно акуратно, а краще відмовитися під час виготовлення запасів на зиму. Якщо в рецепті вказана норма кухонної солі, то «Екстри» потрібно взяти на 1/3 менше.
Морська сіль — її активно рекламують, доводячи, що вона чудово підійде для зимових делікатесів. У реальності приправа збагачена безліччю домішок — органічні мінерали, частинки водоростей, піску тощо. Такий букет може зіпсувати будь-яку консервацію. Тому не варто використовувати морську сіль.
Ще один аутсайдер — йодована сіль. Вона незамінна в домашньому приготуванні, але здатна знищити вміст банок. Йод — активний елемент, який легко вступає в реакцію з різними інгредієнтами. Результат:
А ще йод дуже швидко випарується.
Не варто експериментувати з «Екстрою» — важко розрахувати правильну концентрацію за умови, що ви насипаєте її прямо в банку.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Єгипет |
Тип | Кам'яна сіль |
Упаковка | Мішок |
Вага | 25 кг |