Гліцерин — найпростіший представник триатомних спиртів, при кімнатній температурі — це в’язка рідина, без кольору та запаху, зі солодким смаком. Його можна виділити в якості побічного продукту виробництва мила, який включає обробки рослинних або тварин жирів великими лужними розчинами, а також гліцерин синтезує побічний продукт у виробництві біодизеля. Синтетично, гліцерин можна отримати з пропиленої. Ці три методи разом сприяють виробництву 950,000 тонн гліцерину, які щороку виробляються в США та Європі.
Гліцерин має широкий спектр застосування в харчовій промисловостіЧерез його солодощі, він може використовуватись як підслуховувач У напоях його солодкість становить приблизно 60 відсотків від звичайного білого цукру (сахарози). Крім того, він може діяти як виховательЦя речовина поглинає і утримує вологу з навколишнього середовища. Це означає, що гліцерин використовується як добавки в випічці, який довго зберігає її свіжий вигляд. Нашл гліцерин застосовують і в кондитерських виробах куди його додають з метою Як запобігти кристалізації цукру, А в лікери його додають як загустильник, ну і ще застосування гліцерина Як розчинник харчових барвників (Гліцерин — харчова добавка під номером) Е422).
Властивості, перелічені вище, роблять гліцерин корисним фармацевтичні препарати та косметика; використання гліцерину в зубних пастах, продуктах догляду за шкірою, кремах для гоління, а також засобів смужки ротової порожнини. Часто його додають як згладжуючого агента, а також як влаштування, щоб запобігти висиханню продуктів. У фармацевтиці використовують гліцерину як підслухувача, а також як покриття таблеток, щоб зменшити часточку порошків лікарських препаратів.
Дуже корисний гліцерин в складі антифризаЗавдяки три гідроксичній структурі гліцерин з’єднується з молекулами води. Композиція 70% гліцерина має точку замерзання -38 menuC (-36 menuF). З 1920-х використовувалися композиції, що містять 60% етилгліколю, щоб отримати нижчу температуру замерзання: -45 heC (-49 heF). Цей привілей стримувався тим, що етилгліколь токсичний, і близько 225 мл 50% розчину є летальною дозою (LD50) для 80-кілограмового дорослого.
Гліцерин також застосовує Як сировина для виробництва вибухових речовинВін є продуктом виробництва нітрогліцерину, вибухової рідини, яка, як правило, міститься в динаміті та в невеликій кількості в паливній. Його зв’язує гліцерина з сірною кислотою та азотною кислотою. У результаті утворюється масляна рідина, яка може вибухнути під час нагрівання або навіть при падінні контейнера з цією рідиною. Тому його змішують з абсорбуючими рідинами для зменшення чутливості. Як знайшов гліцерин Використання як промислових, так і військових цілей, в якості вибухових речовин, таких як TNT.
Звичайно, є й інше застосування гліцерина - це дуже важливий хімікат з широким діапазоном застосування завдяки своїм властивостям. Ви можете навести останній приклад на кухні — целофан, який використовують для пакування продуктів харчування. Целофан складається переважно з целюлози, але також містить гліцерин, який додають до еластичності та міцності.
Норма Результати випробувань
1 Щільність при 20 г.С, г/см куб. 1,26 1,26
2 Масова частка гліцерина, % Мин 99,7 99,8
3 Колір (платиново-кобальтова шкала) Макс 10 2
4 Зміст сульфатів, % Макс 0,01 0,002
5 Зміст води, % Макс 0,3 0,1
6 Індекс рефракції 1,47-1,475 1,473
7 Зміст хлоридів, ppm Макс 10 10
8 Кіслотність (врахування на мл 0,1 М NaOH) Макс 2 0,1
9 Альдегідів, ppm Макс 10 5
10 Зміст важких металів, ppm Макс 5 3,0
Основні | |
---|---|
Виробник | Технобудресурс |
Країна виробник | Україна |